Мина доста време от последната ми публикация. Много от вас сигурно са ме забравили, но се надявам да харесате това което днес ще ви предложа и да посетите и старите рецепти в блога.
Продукти:
2 ч.ч. ориз
2 гл. Лук
2 средно големи моркова
1 зелена чушка
2 домата
Сол, черен пипер, червен пипер(сладък и лют), зехтин, вегета.
Приготвяне:
Лука се нарязва на поумесеци, чушката на ивици, а останалите зеленчуци на кръгчета. В тиганче сипваме около 5-6 с.л. зехтин. Когато мазнината загрее, в нея поставяме морковите и ги задушаваме за около 5 минути. След това добавяме лука, разбъркваме периодично до като не започне да става прозрачен. Прибавяме и чушката и задушаваме още няколко минути докато и тя омекне. Овкусяваме с 3-4 к.л. сладък червен пипер, 1 к.л. лют червен пипер и 2 к.л. вегета. Разбъркваме добре и оставяме за 2-3 минути на котлона за да се позапържат подправките и да отделят аромата и вкуса си. След това прибавяме и нарязаните домати и задушаваме докато почнат да се размиват.
В тавичка изсипваме 2 чаени чаши ориз, овкусяваме с 1 ч.л. сол и черен пипер( Ѕ к.л. смлян и 4-5 цели зърна). При него изсипваме и задушения микс от зеленчуци, който е все още топъл и разбъркваме добре. Прибавяме още 2-3 с.л зехтин, заливаме с 6 ч.ч. вода и печем на 250 градуса докато ориза набъбне и водата в тавичката свърши.
Приятен апетит :)
бабина рецепта за задушен заек
За домашно приготвената храна, земеделие...