Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2012 20:20 - Говеждо на фурна с бял сос
Автор: nicko Категория: Рецепти   
Прочетен: 1109 Коментари: 0 Гласове:
0



Продукти:
3 с.л. зехтин
1 кг говеждо месо
Горчица(дижонска)
Сол и пипер
1/2 връзка магданоз
За соса:
3 с.л. заквасена сметана
3 с.л. натрошено синьо сирене(може и друг тип сирене, много добър вариант е козето)
5 ч.л. нарязан на ситно зелен лук
5 ч.л. настъргана на ситно черна ряпа
5 ч.л. майонеза
прясно млян черен пипер

Приготвяне:
Фурната се загрява на 210-220 градуса. Загряваме зехтина в тиган и поставяме месото в него. Запечатваме го от всички страни, така че да придобие приятна златисто-червена коричка(около минута от всяка страна). След това се намазва обилно с горчица и се прехвърля в намаслена тавичка. Добавя се 1 ч.ч. вода и се пече до желаното от вас състояние на месото. Около 30-35 минути във фурната е моя избор(имайте предвид, че това е алангле). Както винаги казвам обаче, всяка фурна пече различно, оставям на вас да прецените колко и до каква степен желаете да печете месото. Ако не сте сигурни - срежете го с нож до средата когато прецените, за да проверите дали е готово. Когато извадите месото от фурната го завийте с алуминиево фолио да се задуши.

Идва ред и на соса. Всички продукти смесете добре в купа и разбъркайте до получаването на хомогенна смес. Сместа изсипваме в тиган и бавно загряваме почти до завиране. Изливаме след това на дъното на плато, нарязваме месото на дебелички филии и поставяме върху соса. По края на платото поръсваме накълцан магданоз и накрая заливаме с няколко лъжици от соса в който сме пекли месото.

image



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nicko
Категория: Рецепти
Прочетен: 90812
Постинги: 26
Коментари: 51
Гласове: 67
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031