Постинг
17.02.2012 09:43 -
Сочни пилешки пържоли
Скромните пилешки пържолки... Кой ли не се е ядосвал когато станат прекалено сухи...
Продукти:
1.5кг пържоли от бяло пилешко месо(гърди/филе)
50-100 гр масло
за маринатата:
сока от 1/2 портокал
1/2 к.ч. зехтин
1 с.л. светъл соев сос
1 к.л. къри
1 ч.л. вегета
1 к.л. черен пипер
2 ч.л. сол
1 к.л. пикантина за пиле(не е задължителна)
Приготвяне:
Марината се разбърква добре в купичка, след което всяка пържола се намазва с нея. Пържолите се оставят в купа да престоят около 15 минути след което се разбъркват добре. В добре загрят грил тиган поставяме малко парченце масло(колкото половин кибритена кутия). Важно е тигана да е много горещ, за да не залепват пържолите. След което започваме да печем пържолите. Периодично добавяме по малко от маслото, когато тигана започне да изсъхва. Маслото е там за да придаде приятния златист цвят на пържолите, а не за да ги пържи, така че не прекалявайте с количеството.
Продукти:
1.5кг пържоли от бяло пилешко месо(гърди/филе)
50-100 гр масло
за маринатата:
сока от 1/2 портокал
1/2 к.ч. зехтин
1 с.л. светъл соев сос
1 к.л. къри
1 ч.л. вегета
1 к.л. черен пипер
2 ч.л. сол
1 к.л. пикантина за пиле(не е задължителна)
Приготвяне:
Марината се разбърква добре в купичка, след което всяка пържола се намазва с нея. Пържолите се оставят в купа да престоят около 15 минути след което се разбъркват добре. В добре загрят грил тиган поставяме малко парченце масло(колкото половин кибритена кутия). Важно е тигана да е много горещ, за да не залепват пържолите. След което започваме да печем пържолите. Периодично добавяме по малко от маслото, когато тигана започне да изсъхва. Маслото е там за да придаде приятния златист цвят на пържолите, а не за да ги пържи, така че не прекалявайте с количеството.
1.
анонимен -
Хей,Нико,здравей-
17.02.2012 09:58
17.02.2012 09:58
добро предложение за съботния ден:)))
звучи фантастично вкусно:PP
цитирайзвучи фантастично вкусно:PP
Благодаря. Освен всичко - приготвя се адски бързо :)
цитирай
3.
анонимен -
:)))
17.02.2012 10:28
17.02.2012 10:28
точно за жена като мен:PP
цитирайПо принцип забелязвам, че хората имат тенденцията в последно време да клонят към бързите рецепти главно. С това ежедневие, до някъде ми е ясно защо. Но като е бързо, поне аз гледам да е здравословно и вкусно :)
цитирай