Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2012 20:02 - Пържен свински дроб
Автор: nicko Категория: Рецепти   
Прочетен: 2166 Коментари: 2 Гласове:
2



Продукти:
400 грама свински дроб
1 глава лук нарязана на ситно
6 скилиди чесън - намачкани
5-6 с.л. олио
2 с.л. царевично брашно
2 с.л. брашно
2 белтъка
1 с.л. млян фъстък
1 с.л. светъл соев сос
1 с.л. оцет
1 с.л. бяло вино
10-20 гр масло
сол

Приготвяне:
Дроба се измива със студена вода и се нарязва на тънки ленти. Прибавят му се белтъците, брашното(царевичното и обикновеното) и фъстъците. Разбърква се добре и се оставя да престой 10-15 минути. Загряваме олиото в тигана(за препоръчване уок) и запържваме дроба в него за около 30-40 секунди(да побелее). Вадим го и го оставяме да се отцеди. махаме половината олио от тигана и в останалото задушаваме лука и чесъна за около 20-30 секунди. Добавяме отново дроба, разбъркваме и прибавяме останалите подправки(соевия сос, оцета, бялото вино, маслото, солта). Продължаваме да бъркаме докато дроба не се сготви. 



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - здравей,nickо,
24.01.2012 21:26
черният дроб става още по-вкусен,ако преди това покисне в прясно
мляко-не става сух-опитай и кажи дали ти е харесал,иначе рецептата е
просто супер-поздравче:)))
цитирай
2. nicko - Благодаря :)
24.01.2012 21:34
Със сигурност ще опитам да го накисна преди това следващия път когато го приготвям :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nicko
Категория: Рецепти
Прочетен: 90838
Постинги: 26
Коментари: 51
Гласове: 67
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930