Постинг
24.01.2012 20:02 -
Пържен свински дроб
Продукти:
400 грама свински дроб
1 глава лук нарязана на ситно
6 скилиди чесън - намачкани
5-6 с.л. олио
2 с.л. царевично брашно
2 с.л. брашно
2 белтъка
1 с.л. млян фъстък
1 с.л. светъл соев сос
1 с.л. оцет
1 с.л. бяло вино
10-20 гр масло
сол
Приготвяне:
Дроба се измива със студена вода и се нарязва на тънки ленти. Прибавят му се белтъците, брашното(царевичното и обикновеното) и фъстъците. Разбърква се добре и се оставя да престой 10-15 минути. Загряваме олиото в тигана(за препоръчване уок) и запържваме дроба в него за около 30-40 секунди(да побелее). Вадим го и го оставяме да се отцеди. махаме половината олио от тигана и в останалото задушаваме лука и чесъна за около 20-30 секунди. Добавяме отново дроба, разбъркваме и прибавяме останалите подправки(соевия сос, оцета, бялото вино, маслото, солта). Продължаваме да бъркаме докато дроба не се сготви.
400 грама свински дроб
1 глава лук нарязана на ситно
6 скилиди чесън - намачкани
5-6 с.л. олио
2 с.л. царевично брашно
2 с.л. брашно
2 белтъка
1 с.л. млян фъстък
1 с.л. светъл соев сос
1 с.л. оцет
1 с.л. бяло вино
10-20 гр масло
сол
Приготвяне:
Дроба се измива със студена вода и се нарязва на тънки ленти. Прибавят му се белтъците, брашното(царевичното и обикновеното) и фъстъците. Разбърква се добре и се оставя да престой 10-15 минути. Загряваме олиото в тигана(за препоръчване уок) и запържваме дроба в него за около 30-40 секунди(да побелее). Вадим го и го оставяме да се отцеди. махаме половината олио от тигана и в останалото задушаваме лука и чесъна за около 20-30 секунди. Добавяме отново дроба, разбъркваме и прибавяме останалите подправки(соевия сос, оцета, бялото вино, маслото, солта). Продължаваме да бъркаме докато дроба не се сготви.
Кога сме живели по-добре? Преди 1989 или...
ЗАГАДКИТЕ НА МАИТЕ РУХНАХА! 21.12.2012 ...
Сега разбрахте ли защо беше унищожена Бъ...
ЗАГАДКИТЕ НА МАИТЕ РУХНАХА! 21.12.2012 ...
Сега разбрахте ли защо беше унищожена Бъ...
1.
анонимен -
здравей,nickо,
24.01.2012 21:26
24.01.2012 21:26
черният дроб става още по-вкусен,ако преди това покисне в прясно
мляко-не става сух-опитай и кажи дали ти е харесал,иначе рецептата е
просто супер-поздравче:)))
цитираймляко-не става сух-опитай и кажи дали ти е харесал,иначе рецептата е
просто супер-поздравче:)))
Със сигурност ще опитам да го накисна преди това следващия път когато го приготвям :)
цитирай